17 augustus 2011

NAAR LOWLANDS MET...

Ook op het aankomende Lowlandsfestival staan weer de nodige Nederlandse en Belgische bands. Hebben die er altijd al van gedroomd in de polder te mogen optreden? Of voelen ze zich bijzaak op een feest dat al was uitverkocht voor er één act bekend was? KM gaat naar Lowlands met De Aap van Boef en De Gelogeerde Aap.



Ben je wel eens naar Lowlands gegaan als bezoeker?
"Sowieso! Al een keer of zes geloof ik. Zowel Boef als ik. Wat een festival is het toch en elk jaar beginnen de kriebels weer rond begin augustus. Dat we er nu staan is een droom die uitkomt!"

Wat is het meest memorabele dat je hebt meegemaakt?
"Een van de meest memorabele shows die ik daar heb gezien was die van Benga, de dubstepartiest uit Londen. Hij brak de X-Ray volledig af – en toen wahttp://www.blogger.com/img/blank.gifs dubstep nog niet zo groot als nu. Het ging compleet los, de zweetdruppels druppelden van het tentdak. En drie keer raden waar wij dit jaar staan? Precies, de X-Ray!"

Is er iets op deze editie van Lowlands dat je zelf erg graag wilt zien?

"Allicht. Jammer dat we tegelijk staan met Q-Tip, want die had ik wel graag willen zien. Verder is onze muzieksmaak vrij breed. The Roots, Aphex Twin, Odd Future en James Blake gaan we zeker zien. Overdag vinden we het tof om wat bandjes te kijken en 's avonds zijn we toch echt van de elektronische muziek. Dus we zullen vooral in de Bravo en X-Ray te vinden zijn. Heerlijk…"

LEES HET HELE INTERVIEW HIER OP KINDAMUZIK!